De grootste studentenvereniging van Nederland

De BNN dramaserie Feuten was vernieuwend, gewaagd en de applicatie die daarbij hoorde, moest net zo gedurfd zijn. De makers zette hoog in. De ambitie was: de grootste studentenvereniging van Nederland opzetten, op basis van een mobiele applicatie.

Met ondersteuning van het Mediafonds en BNN is het project gestart. De innovatieve applicatie bestond uit drie elementen. Om lid van Feutens studentenvereniging H.S.C. Mercurius te worden, moesten gebruikers eerst door de digitale ontgroening komen. Daarna konden ze een dispuut oprichten: een forum waar vrienden voor uitgenodigd werden. Tot slot was het voor de leden mogelijk om een aflevering van Feuten te bekijken voordat deze op tv werd uitgezonden. De Feuten applicatie werd ontzettend populair en leden vonden elkaar ook via andere wegen. Bijvoorbeeld op social media maar er werden ook borrels georganiseerd waar leden elkaar ontmoetten.

Bart Robben, partner bij Elastique: “Er zijn weinig campagnes die erin slagen om gebruikers zo mee te nemen in een ervaring. Het was erg bijzonder om te zien dat de ‘leden’ zich zo lieten onderdompelen in de fictieve wereld van H.S.C. Mercurius.”

En de ambitie? Die is gehaald. Met 100.000 downloads en 60.000 unieke bezoekers is H.S.C. Mercurius de grootste studentenvereniging van Nederland.

een app voor

Feuten

Klant bnn-vara
Oplevering Augustus 2013
Downloads 100.000
Gebruik 60.000 unieke bezoekers
Bijzonderheden - #2 in Appstore
- Na 3 weken meer dan 45.000 downloads
- Na 3 weken ruim 25.000 actieve leden
 
Wat wij deden - Concept ontwikkeling
- Interaction design
- Interface design
- Visual design
- Game development
- iOS development
- Android development
- Backend development