Een app voor de echte Top2000 fan

Als de Top2000 start, zitten jaarlijks duizenden Radio 2 luisteraars aan hun radio’s gekluisterd. Bij een hoogtepunt als de Top2000 hoort ook een applicatie van formaat, vond Radio 2. In de app moesten fans de volledige Top2000 lijst goed kunnen zien en kunnen doorscrollen. Daarnaast moest de applicatie zoveel mogelijk informatie ontsluiten over favoriete liedjes en artiesten.

Top2000 Alert

Omdat de Top2000 app onderdeel is van de appsite van Radio 2, werd de Radio 2 appsite ten tijden van de Top2000 omgetoverd tot een Top2000 appsite. Ondertussen was de hele lijst compleet en makkelijk toegankelijk gemaakt. De lijst was tevens interactief: fans zagen precies wanneer Bohemian Rapsody, Paradise by the dashboardlight, Hotel California of een andere favoriete song op de radio kwam. Ook waren videoclips en filmpjes van optredens van verschillende artiesten te zien.

Projectleider Maurice Castagna van Elastique: “Een leuke extra was de Top2000 alert. Als je op je favoriete liedje in de lijst klikte, kon je je aanmelden voor een pushbericht. Wanneer het liedje dan bijna op de radio kwam, ontving je een bericht.”