Eurail

Een digitaal platform voor de ultieme reiservaring

Grenzeloos reizen per trein binnen Europa; het kan met een Eurail of Interrail Pass. Met één enkele treinpas kunnen reizigers van alle leeftijden naar hartenlust treinen door maar liefst 33 Europese landen. Eurail kwam naar ons toe met een duidelijke wens; de reiservaring van hun klanten verbeteren met een digitaal platform, en het aanbieden van eTicketing aan hun doelgroep. ‘Create connections that leave lasting impressions’ was hierbij de doelstelling.

Oplossing

De nieuwe Rail Planner-app

In samenwerking met Eurail heeft Elastique de nieuwe Rail Planner-app ontwikkeld. Waar de oude app met name bedoeld was om vertrek- en aankomsttijden te tonen, staat bij de nieuwe app het inspireren én creëren van herinneringen centraal. Reizigers worden van alle gemakken voorzien door nieuwe functionaliteiten als eTicketing. Gebruikers van de app kunnen zich zo volledig focussen op hun reis, in plaats van het vinden van de juiste bestemming. Zo bereikt de nieuwe Rail Planner-app het doel wat Eurail voor hun reizigers voor ogen had; een zorgeloze en onvergetelijke reis.

Gedurende de Design & Discovery fase legden we prototypes en beta-versies van de Rail Planner app voor aan Eurailers en Interrailers. Hun feedback gebruikten we vervolgens om de app te verbeteren, zodat we het digitaal platform volledig kunnen laten aansluiten op de wensen van gebruikers.

De app moet reizigers ontzorgen, zowel voor, tijdens als na de reis. Daarom zijn alle functionaliteiten ook offline beschikbaar. Daarbij kan Eurail zelf gemakkelijk reisinformatie toevoegen om ook reizigers in andere landen te bedienen. Middels pushberichten ontvangen reizigers relevante service- en marketingberichten, zoals updates van de app, kortingsacties én actuele reisinformatie.

Resultaat

Een nieuwe, onmisbare reisgenoot

Sinds de lancering van de app is deze al ruim 550.000 keer gedownload en tijdens het hoogseizoen wordt er dagelijks gemiddeld meer dan 4.000 reizigers actief op het platform. Daarbij blijkt uit onze enquêtes dat 70 procent van de Eurail en Interrail pashouders de app gebruikt.

Het digitaal platform bleek dé succesformule voor Eurail. Datzelfde jaar overtroffen zij al hun doelstellingen, zonder dat hier enig marketingbudget voor nodig was. Sindsdien hebben wij als digitale partner van Eurail het platform verder doorontwikkeld; van een hulpmiddel om de reiservaring te verbeteren, naar een onmisbare digitale reisgenoot.

Ook klaar voor een digitale oplossing die jouw organisatie de zekerheid geeft om niet alleen nu, maar ook in de toekomst relevant te blijven voor jouw eindgebruikers? Neem dan direct contact op met Elastique op 035 - 737 02 20.

Wat Elastique voor Eurail deed


Bekijk project

THINK

Eurail wilde een platform dat meer deed dan vertrek- en aankomsttijden tonen. In een Design & Discovery van drie maanden bedachten we samen drie USP's: Letting It Stick, Best Trip Ever en Stress Reliever. Deze drie vormden het uitgangspunt voor het platform.


DESIGN

Om het ideale product te kunnen ontwikkelen, spraken we met eindgebruikers, voerden we validatietesten uit en interviewden we mensen in de trein. Zo kwamen we tot een product dat Eurail reizigers verder brengt. In de app worden gebruikers middels enquêtes nu ook nog om hun mening gevraagd om het product nog verder te verbeteren.


THINK

Bij Eurail lag de uitdaging in de complexiteit van de systemen. Elastique ontwierp de platform architectuur waarop alle toolings en externe systemen samenkwamen in een applicatie. Alle informatie moest zo goed mogelijk kunnen landen bij de gebruiker en bovendien offline beschikbaar zijn.


MAKE

Om alle functionaliteiten te kunnen bieden, lieten we de backend van het platform volledig in de cloud (AWS) draaien en maakten we onder andere gebruik van serverless tools als Lamda, Cognito, DynamoDB, AppSync en EC2. Hierdoor is er een betrouwbaar en schaalbaar platform neergezet, waardoor reizigers ten alle tijden door Europa kunnen reizen. De native applicaties zijn geschreven in Kotlin (Android) en Swift (iOS). Ook is er een "offline" spoorboekje geïmplementeerd waarmee treinreizen door heel Europa ingepland kunnen worden.