FIFPRO

Vier maanden werkbesparing dankzij digitale transformatie

De wereldwijde koepelorganisatie voetbalvakbond FIFPRO behartigt samen met 60 aaneengesloten nationale voetbalvakbonden de belangen van meer dan 60.000 professionele voetballers. Tot 2019 verliep de communicatie en samenwerking met deze vakbonden verre van digitaal, en nam daardoor veel tijd in beslag. Om deze reden is FIFPRO in 2019, samen met digitale partner Elastique, een digitale transformatie gestart.

Oplossing

een veilig en toekomstbestendig member platform

Een nieuw memberplatform ontwikkelen om de communicatie tussen FIFPRO en de vakbonden efficiënter te maken, dát was het doel. Daarnaast moest tijdens deze digitale transformatie ook de publieke website geoptimaliseerd worden. Met deze nieuwe website kan FIFPRO haar primaire doel beter onder de aandacht brengen: het behartigen van de belangen van voetballers binnen én buiten het veld, maar ook na hun professionele carrière. Om de gebruikers een uniforme gebruikservaring te bieden, ontwikkelden we ook een Digital Design System: een brandbook 2.0 voor digitale outlets, waarin de belangrijkste componenten voor design en ontwikkeling zijn vastgelegd.

Als onderdeel van onze digitale transformatie, gaan we de komende jaren nog meer stappen maken in het optimaliseren van het contact met de verschillende lokale voetbalvakbonden.
Britta Sluis, General Manager FIFPRO

Resultaat

4 maanden werk besparing

Eind 2019 namen FIFPRO en haar leden de eerste versie van het platform in gebruik. Deze digitale transformatie leidde direct tot een grote tijdsbesparing. Zo scheelt de wereldwijde enquête de betrokken analisten al vier maanden werk.

De samenwerking met Elastique ervaren wij als prettig en professioneel. Het door Elastique ontwikkelde platform en ook de nieuwe website zijn met groot enthousiasme ontvangen op onze jaarlijkse general assembly in Sydney.
Britta Sluis, General Manager FIFPRO

In 2020 gaan wij door met het ontwikkelen van het platform, zodat alle leden samen content kunnen creëren en delen. Ook krijgt de spelersraad een eigen omgeving, waarin voetbalgerelateerde zaken, zoals gezondheid, financiën en carrière-advies centraal komen te staan.

Wat Elastique voor FIFPRO deed


Bekijk project

DESIGN

Wij vertaalden FIFPRO’s wensen allereerst naar een Digital Design System: een brandbook 2.0 voor digitale outlets, waarin de belangrijkste componenten voor design en ontwikkeling zijn vastgelegd. Vervolgens hebben we een werkend prototype gevalideerd bij gebruikers. Dit zorgt voor een consistente gebruikerservaring en ondersteunt de development snelheid.


THINK

Bij het ontwikkelen van de platform architectuur hielden we rekening met twee essentiële onderdelen: security en efficiëntie in communicatie. FIFPRO wilde eigenaar van hun eigen data blijven, daarom is het gehele platform als Privacy by Design ontwikkeld. Via het platform zijn er producten ontwikkeld zoals de chat, enquête, en document sharing tool. Zo is en blijft alle communicatie van de vakbonden en FIFPRO gecentraliseerd.


MAKE

Voor FIFPRO was de stabiele fundering het meest van belang. Door slim gebruik te maken van technieken als serverless functies, NoSQL-opslag en websockets, zijn de state-of-the art functionaliteiten van het FIFPRO-platform mogelijk gemaakt. Daarnaast draait het hele platform in de cloud, evenals de volledig geautomatiseerde build en release straat waarmee dagelijks updates worden uitgerold. Met Continuous Deployment zorgen we dat nieuwe features zo snel mogelijk in productie worden genomen en het platform altijd optimaal blijft draaien.