Ticketcounter

Een volwassen en modern ticketingsysteem

Ticketcounter is dé partij voor verkoop van (digitale) tickets en alles daaromheen. Dit doen ze zowel voor bestemmingen zelf, als voor grote wederverkopers, zoals: retail, dagbladen en vakantieparken. De uitdaging voor Ticketcounter is de pluriformiteit in de ticketingmarkt. Het oude platform WheretoCard kon sinds 2015 niet meer aan de wensen voldoen, dus ontstond de wens voor een nieuw platform. Dit nieuw aangekochte platform stond in de startblokken, en tegelijkertijd in de kinderschoenen. Ticketcounter klopte daarom bij Elastique aan, met de vraag om het nieuwe platform uit te bouwen tot een volwassen en modern ticketsysteem.

Oplossing

Geavanceerde modules & intelligente koppelingen

Als digitale partner voorzag Elastique het nieuwe systeem van Ticketcounter van geavanceerde modules voor onder andere:

  • Abonnementen
  • Tijdsloten & capaciteitsplanning
  • Wederverkopers
  • Groepstickets, combi-tickets, schoolreisjes & kinderfeestjes
  • Rittenkaarten
  • Rapportages
  • Dynamische prijzen

Daarnaast zorgden we voor de juiste koppelingen met diverse toegangscontrole- en kassasystemen, rapportagetools en ticketsystemen van andere partijen.

Resultaat

Één van de meest stabiele & uitgebreide ticketingsystemen in de markt

Vandaag de dag is het ticketsysteem van Ticketcounter één van de meest stabiele en uitgebreide in de markt. Partners en klanten zijn gebaat bij de veelzijdigheid aan oplossingen en koppelingen.

Met de toevoeging van eigen kassa’s, zelf-service kiosks en een eigen toegangscontrolesysteem met laserscanners en tourniquets, bestrijkt Ticketcounter inmiddels alle aspecten rondom ticketing.

Inmiddels is het beheer van de applicatie aan Ticketcounter overgedragen.

Wat Elastique voor Ticketcounter deed


Bekijk project

MAKE

Voor het nieuwe platform van Ticketcounter maakten wij intensief gebruik van moderne cloud-technieken. Door de nieuwste delen van het platform grotendeels serverless te maken, zijn deze nagenoeg onbeperkt schaalbaar. Bovendien kunnen verkochte tickets direct gebruikt worden en staan scanners continu onderling in contact, middels een ingenieus systeem van wachtrijen, serverless functies, NoSQL-opslag, cloud events en realtime asynchrone communicatie. Moet er een keer gescand worden op een lastige locatie zonder internetverbinding? Geen punt. De scanners van Ticketcounter werken gewoon door.