Air Miles

Een nieuw platform voor het grootste loyaliteitsprogramma van Nederland

Air Miles werd in 1994 opgericht, en was het eerste digitale spaarsysteem. Anno 2023 spaart bijna de helft van de Nederlandse huishoudens voor producten, reizen en dagattracties. Dit aantal blijft groeien, en daarom is Air Miles een traject gestart met Elastique om hun platform te vernieuwen en zo een optimale ervaring te creëren voor spaarders in Nederland.

Oplossing

Modulair en klaar voor de toekomst

Low-code platform Mendix werd vervangen door een cloud-native omgeving, waarmee we in slechts een paar maanden tijd een modulair, mobile-first platform bouwde. Deze ontwikkeling geeft Air Miles en hun partners niet alleen meer aansluiting op het platform, maar is ook een duurzame, kostenefficiënte oplossing. De modulaire opzet maakt het platform schaalbaar, en geeft Air Miles de flexibiliteit om goed in te kunnen spelen op toekomstige (digitale) ontwikkelingen.

Resultaat

Hedendaags sparen doe je met Air Miles

Inloggen werd veiliger en makkelijker gemaakt en er een gebruiksvriendelijkere weergave van het dashboard vormgegeven. We ontwierpen een design systeem, waardoor de interface een moderne look-and-feel kreeg, maar toch herkenbaar bleef als Air Miles.

We zochten een bedrijf dat wendbaar genoeg was deze uitdaging aan te gaan. Daarom kozen we voor Elastique. Er zijn bij Elastique geen onnodige tussenlagen, waardoor we echt een team zijn en snel met elkaar kunnen schakelen.
Frank Brouwer, Head Marketing Air Miles

We blijven doorbouwen aan het gebruikersplatform om in te spelen op de constant veranderende wensen van de eindgebruiker. Een nieuwe back-end en geoptimaliseerde cliënt experience is zeker niet het eindpunt van de vernieuwing van Air Miles, maar een solide fundatie om samen aan door te bouwen.

Ook klaar voor een digitale oplossing die jouw organisatie de zekerheid geeft om niet alleen nu, maar ook in de toekomst relevant te blijven voor jouw eindgebruikers? Neem dan direct contact op met Elastique op 035 - 737 02 20.

Wat Elastique voor Air Miles deed


View project

THINK

Air Miles groeit door. Het platform moet representatief zijn voor de essentie van hun merk, en klaar zijn voor de toekomst. Daarom creëerden we een platform dat deze groei aan kan.
We ontwikkelden cloud-native hybride web applicatie met een modulaire opzet die het platform schaalbaar maakt en daardoor Air Miles de flexibiliteit geeft om goed in te kunnen spelen op toekomstige (digitale) ontwikkelingen.


DESIGN

We ontwierpen een design systeem waardoor het platform een moderne maar herkenbare, consistente uitstraling heeft.
Een nieuw dashboard werd ontwikkeld voor een betere inzage in de klantsituatie voor zowel Air Miles als hun partners.


MAKE

We vervingen Hippo door Umbraco Heartcore, een headless CMS die zorgt voor een duidelijke back-office structuur.
Het platform is geheel gebouwd in Azure met een Angular frontend. Dit geeft Air Miles flexibiliteit in toekomstige ontwikkelingen. Zo zorgen we voor een optimale beleving van het platform voor de eindgebruikers van Air Miles en hun partners.


Insights

Extra! Extra! Read all about it

Insights